Saimaan Skiitat ry
   Etusivu      Saimaan Skiitat ry
 
Saimaan Skiitat ry
 
 
saimaanskiitat.fi
 
 
 
Sisältö:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
SAIMAAN SKIITAT RY
 
 
Saimaan Skiitat ry koostuu ekumeenisesti ajattelevista yksityishenkilöistä. Yhdistys on perustettu vuonna 2008 ja se on avoin kaikille Skiittasaaren hanketta kannattaville. Yhdistyksen ainoana asiana on toteuttaa ja ylläpitää edellä kuvattu kulttuuri- ja hiljentymiskohde.
 
Yhdistyksen perustamisen taustalla on ollut perustajajäsenten pyhiinvaellus Athoksen Pyhälle vuorelle ja halu tuoda jotain siellä koettua omaan elämänpiiriin: jotain mikä olisi tavoitettavissa, mutta ei liian helposti.
Samalla matkailijoille ja kaikille Etelä-Saimaalla liikkuville on haluttu tarjota erilainen matkakohde: rauhan ja hiljaisuuden keidas kauniin suomalaisen järviluonnon keskellä. 
 
 
 
Kuvassa Skiittasaaren vihkimisjuhlaan osallistuneita yhdistyksen ystäviä ja jäseniä
 
Yhdistyksen rakennussuunnitelmat on omalla tahollaan siunannut Konstantinopolin patriarkka Bartolomeos sekä omat esipaimenemme. Suunnitelmien toteuttamiseen ovat alusta asti rohkaisseet mm. edesmennyt Nikean metropoliitta Johannes sekä erityisesti  Athos-vuoren Pyhän Andreaksen skiitan igumeni arkkimandriitta Efraim, joka on useita kertoja vieraillut saarella.
Uskoa ja luottamusta projektin toteutumiseen ovat myös vahvistaneet lukuisat lahjoittajat, talkoolaiset ja saarella poikenneet matkailijat. 
 
Yhdistys ei kerää pääsymaksua kohteista, vaan hankkii rakennusten pystyttämiseen ja ylläpitoon tarvittavan rahoituksen muulla tavoin. 
 
 

* * *

 
 
 
Kuva on Athoksen Simonopetran luostarin trapesasta
 
 
 
11. Iikossi
 

Siunattu on hän joka osallistuu Sinun salaiseen ateriaasi Sinun valtakunnassasi. Sinä olet myöntänyt tämän siunauksen myös minulle maanpäällä. Kuinka monesti, jumalallisella kädelläsi Sinä olet tarjonnut minulle Ruumiisi ja Veresi. Minä, suuri syntinen vastaanotin Sinun pyhät Lahjasi ja tunsin Sinun sanoin kuvaamattoman ja yliluonnollisen rakkautesi.

 

Kunnia Sinulle käsittämättömästä ja elämän antavasta armon voimasta,

Kunnia Sinulle kun perustit kirkon rauhan satamaksi kärsivään maailmaan,

Kunnia Sinulle kun annat eläväksitekevässä kastevedessä meille uuden elämän,

Kunnia Sinulle kun palautat katuville tahrattoman liljan puhtauden,

Kunnia Sinulle, anteeksiannon käsittämättömästä syvyydestä

Kunnia Sinulle elämän maljasta ja loppumattoman ilon leivästä,

Kunnia Sinulle, joka nostat meidät taivaaseen,

Kunnia olkoon Sinulle Jumala, iankaikkisesta iankaikkiseen!
 
 

Seuraavalle sivulle