Saimaan Skiitat ry
   Etusivu      Konevitsalainen tsasouna
 
Saimaan Skiitat ry
 
 
saimaanskiitat.fi
 
 
 
Sisältö:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konevitsan luostarisaarella sijaitseva Hevoskiven tsasouna
 
 
Skiittasaareen  on rakennettu tsasouna Laatokalla Konevitsan luostarisaarella sijaitsevan, Hevoskiven tsasounaksi kutsutun pienen pyhäkkörakennuksen mukaan.
  
 Pyhittäjä Arseni siunasi Hevoskiven pakanallisen uhripaikan paikan pyhitetyllä vedellä ja rakensi kivelle tsasounan. Hän perusti saarelle Konevitsan luostarin.
 
* * *
 
 
 
Skiittasaaren tsasouna n:o 2
 
 
Pyhittäjä Arseni Konevitsalaisen sekä
Jumalansynnyttäjän Konevitsalaisen ikonin tsasouna 
 
 
 
 

 
Skiittasaaren Konevitsalainen tsasouna vihitty Pyhittäjä Arseni Konevitsalaisen (muistopäivä 12.6.) sekä Jumalansynnyttäjän Konevitsalaisen ikonin muistolle (muistopäivä 10.7.).  Tämä tsasouna sijaitsee Skiittasaaren pohjoisimmassa osassa korkean kallion reunalla Saimaan äärellä.
 
 
 
Lahjoitukset
 
Tämän tsasounan rakentamisen on tehnyt mahdolliseksi Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön avustus. Säätiön tuella on voitu hankkia tarvittavat materiaalit sekä palkata urakoitsija suorittamaan vaativa rakennustyö. Säätiön hallitukseen kuuluvat Raija Tuuliainen, Teemu Aho ja Risto Kiljunen, joille suuri kiitos siitä, että Konevitsalainen tsasouna on voitu rakentaa. Kiitollisina muistamme myös talkoolaisia, jotka työllään ovat auttaneet tavaroiden kuljetuksissa sekä rakennustöiden viimeistelyssä.
 
 
 
 
 
* * *
 
 
 

 
 
 
4. Iikossi 
 

Kun  laskevan auringon valo hiipuu pois maan päältä, kun ikuisen unen rauha ja vähenevän päivän hiljaisuus hallitsevat kaikkialla, minä näen Sinun asuinsijasi. Se on kuin valoa täynnä oleva telttamaja, joka heijastuu pilvien muodoissa iltahämärässa. Oranssi ja punainen, kulta ja sininen puhuvat kuin profeetat selittämättömästä kauneudesta Sinun taivaallisessa hovissasi kutsuen hiljaa: Menkäämme Isän luo!

 

Kunnia Sinulle illan hiljaisesta hetkestä,

Kunnia Sinulle kun peität maailman syvällä rauhalla,

Kunnia Sinulle laskevan auringon viime säteistä,

Kunnia Sinulle rauhallisen unen tuomasta ihanasta levosta,

Kunnia Sinulle armostasi pimeyden keskellä, kun koko maailma on meidät hyljännyt,

Kunnia Sinulle rukoilevan sielun herkästä tunteesta,

Kunnia Sinulle lupauksestasi herättää meidät illattomaan päivään.

Kunnia olkoon Sinulle Jumala, iankaikkisesta iankaikkiseen!