Saimaan Skiitat ry
   Etusivu      Ilkonsaari
 
Saimaan Skiitat ry
 
 
saimaanskiitat.fi
 
 
 
Sisältö:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
ILKONSAARI 
 
 
 

 

 
Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiö omistaa useita saaria Etelä-Saimaalla. Eräs niistä on Ilkonselällä Taipalsaaren kunnan eteläosassa sijaitseva Ilkonsaari, joka on valittu säätiön suostumuksella Saimaan Skiitat ry:n rakennusprojektin kohteeksi. Lappeenrannasta matkaa saareen on n. 25 km ja risteilyaika on pienemmillä risteilyaluksilla kaksi tuntia suuntaansa.
 
 
 
 
  
Virkistysaluesäätiön omistuksessa ja hoidossa ovat saaren vene- ja laivalaiturit sekä
 grillikatokset, joiden yhteydessä ovat myös käymälä ja roskakatos.
Saimaan Skiitat ry:lle on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella
rakennuspaikat kappeleita ja polkutietä varten.
 
 
 
Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön nettiosoite:
 
 
Ilkonsaaren itäisessä poukamassa on puinen kelluva laituri, johon pääsee pienillä perheveneillä
 

 Saaren eteläpäähän Virkistysaluesäätiö on hankkinut elokuun lopulla 2011 laivalaiturin. 
 
 
 

  
Venelaiturin kohdalla itäisessä poukamassa ja hiekkarannan tuntumassa, saaren kapeimmassa kohdassa ovat Virkistysaluesäätiön grillikatos sekä infotaulu.
 
 
Toinen grillikatos on saaren etelärannalla laivalaiturin läheisyydessä. 
 
 

Kuvassa on Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön asiamies metsänhoitaja Hanna Ollikainen. Maan omistajan edustajana hän on ollut  mukana kappeleiden paikkoja ja polkutien pohjaa määriteltäessä. Häneltä yhdistys on saanut merkittävää tukea projektin eri vaiheissa. Myös Virkistysaluesäätiön hallitus on nähnyt Skiittasaari-projektin merkittävänä matkailun kehittämiskohteena eteläisellä Saimaalla.

 
Kuvassa on myös Jaakko Pekkanen, Ramesta  Oy:n toimitusjohtaja.  Saareen rakentamisen osalla on erityisiä haasteita. Iloksemme Ramesta Oy on uskaltanut tarttua Skiittayhdistyksen haasteisiin. Ilman Jaakko Pekkasen apua emme olisi onnistuneet rakennusprojekteissa näin hyvin.
 
Saimaan Skiitat ry:n hallitus kiittää Virkistysaluesäätiötä ja Ramesta Oy:tä hyvästä yhteistyöstä, jonka toivomme edelleen jatkuvan.